Hőcserélő alumíniumból

2009.06.23. 23:41

Az ipari hőcserélők (kondenzátorok, elpárologtatók, visszahűtők, léghűtők) gyártásával foglalkozó Güntner-Tata Kft. új termék gyártása és jelenlegi kapacitásai bővítése érdekében 4 milliárd forintos beruházással technológiát fejleszt és gyártócsarnokot épít - részben a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatásából – Tatán.

A szóban forgó, közelmúltban kifejlesztett technológia alapja egy merőben új kialakítású hőcserélő blokk: a jelenlegi réz magcső/alumínium lamella anyagpárosítást váltó microox hőcserélő kizárólag alumíniumból készül. Ennek köszönhetően kevesebb anyagot igényel a régi típusúval szemben, így az előállítási ára is kevesebb, ami komoly versenyelőnyt jelenthet. A termékek lemezburkolatát a vevői igényeknek és a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően az oldószeres festési eljárás helyett porszórásos eljárással kezelik – ami persze egy új porszóró központ beruházását is szükségessé teszi. 

Mindez egy új gyártócsarnokban kap helyet, mely továbbá a jelenlegi rozsdamentes blokkgyártásnak és a lemez-megmunkálási technológiáknak is helyet ad majd.

 

süti beállítások módosítása