Ettől függetlenül, passzívház-minősítést kaptak a SCHÜCO alumínium függönyfal-rendszerek!
A németországi Passzívház Intézet (PHI) passzívház-minősítésben részesítette a SCHÜCO FW50+.SI és FW60+.SI lizénás-osztóbordás alumínium függönyfal-rendszereinek alumínium szorítóprofilos, illetve üvegszálas erősítésű műanyag szorítóprofilos változatát. Ezzel az elismeréssel a cég jelenleg az egyetlen olyan gyártó, amely alumínium alapanyagból a passzívház szigorú követelményeinek is eleget tevő minősített függönyfal-rendszerrel rendelkezik. Magyarországon a passzívház minősítésű SCHÜCO nyílászáró profilrendszereit az ALUKÖNIGSTAHL Kft. kizárólagos joggal forgalmazza.

Új hőszigetelési koncepció
Az alumínium függönyfal-profilrendszerek újonnan kifejlesztett .SI (Super Insulation, azaz „szuper hőszigetelésű”) változatainak titka a részletekben rejlik. Az innovatív hőszigetelési koncepciónak köszönhetően újonnan kifejlesztett anyagokat alkalmaztak hőhídmegszakítóként, így sikerült az energiaveszteséget a minimumra csökkenteni. A szorítóprofilok belső részén található hővisszaverő felület valamint a rögzítőcsavar csökkentett mértékű befolyásoló hatása szintén nagyban hozzájárul a kiváló Uf-értékhez, mely akár 0,78W/m2K is lehet. Ezt az értéket a passzívház-minősítést elnyert üvegezett szerkezet 48mm-es üvegvastagság mellett érte el. Az elvégzett vizsgálat keretében a rendszer bizonyítottan teljesítette a passzívház követelményeként támasztott kiemelkedő, Ucw≤0,80W/m2K hőszigetelést. Ezt az értéket a Passzívház Intézet a függönyfal-rendszerek minősítésére vonatkozó legúj abb előírások alapján igazolta. Az 1,20x2,50m méretű, háromrétegű üvegezéssel (Ug = 0,70 W/m2K) ellátott szerkezet vizsgálata során a szorítóprofil csavarrögzítése mellett elsőként az üvegalátét befolyásoló szerepét is figyelembe vették.

A darmstadti Passzívház Intézet szakértője, Prof. Dr. Wolfgang Feist szerint a kiváló eredmény titka mindenekelőtt a rögzítőcsavar csekély mértékű befolyásoló hatásában rejlik. Emellett a szerkezetbe elsőrangú minőségű távtartókat építettek be, az üvegszélek mentén kialakuló hőveszteséget pedig az üvegszálas erősítésű műanyag szorítóprofillal tovább tudták csökkenteni. A szorítóprofil csekély hővezetési tényezője egyébként a rögzítőcsavar befolyásoló hatásának csökkentésében is szerepet játszik. Az üvegalátétek anyaga rozsdamentes acél, melynek hővezetési tényezője kisebb, mint az alumíniumé. Az üvegfalc tartományát különösen jó hőszigetelő képességű polipropilén habbal töltötték ki.

Épületbe integrált photovoltaikus rendszer
Az épületek ökológiai mérlegének javítása érdekében a SCHÜCO FW50+.SI olyan teljes körű rendszermegoldást kínál, mely a photovoltaikus modulok épületbe integrálását megbízható és költséghatékony formában teszi lehetővé. A rendszer ennek érdekében olyan elemeket is magában foglal, mint a kábelvezetésre kialakított vízszintes és függőleges osztóbordák, kábeltartók vagy kábelátvezető gumiharangok a photovoltaikus modulok egyszerű, biztonságos és gazdaságos kábelezése érdekében.

A photovoltaikus rendszer mellett termikus megoldások is a homlokzatba integrálhatók. Mindez a környezet hosszú távú megóvásához vezet, melynek a SCHÜCO cég hosszú évek óta elkötelezett híve.

süti beállítások módosítása